A Felvételi honlap ITT , Facebook oldalunk pedig ITT érhető el | Moodle | CooSpace | etr | Intra | Szervezeti felépítés | Telefonkönyv | Oldaltérkép | PTE | FEEK

Borturizmus és borgasztronómia (először Pécsett)

A képzés célja:
A továbbképzés célja, hogy a hallgatók elsajátítsák azokat az ismeretanyagokat, készségeket, magatartásformákat, amelyek szükségesek a borturizmusban és borgasztronómiában végzett eredményes tevékenységhez. A szakirányú továbbképzés betekintést nyújt a turizmus alapjaiba, a hazai és európai bortermelés természeti, gazdasági, piaci sajátosságaiba. A képzés során a hallgatók megismerhetik a vidéki,  agro- és borturizmus komplex rendszerét, annak társadalmi, gazdasági jelentőségét, a borturizmus és a bormarketing kapcsolódási pontjait. Speciális ismereteket szereznek a bor gyakorlati kóstolása, felszolgálása és gasztronómiai felhasználása terén. A hallgatóknak meg kell szerezniük a pályázati rendszerben való eligazodáshoz, a menedzsment feladatok ellátásához szükséges komplex látásmódot, problémamegoldó és kommunikációs készséget